joi, 26 ianuarie 2012

TARTA DE PERE AROMATA

Ingrediente :
-6-7 pere tari ( williams de preferat )
-unt 20 gr
-zahar brun 100 gr
-cardamon 4 gr
-lamiie 1/2 buc
-faina 10 linguri cu virf
-oua 6 buc
-praf copt 1 plic
-ulei vegetal 6 linguri
-iaurt gras 2 linguri
-zahar 6 linguri
-zahar vanilat bourbon 1 plic
-2 gr sare

Mod de preparare

Perele se curata de coaja , se scobesc de simburi si de tecile lor tari  si se stopesc cu zeama de lamiie ( se evita oxidarea perelor ). Intr-o tava rotunda de tarte de aprox 34 cm diametru se incinge la foc pe aragaz untul , perele , zaharul brun si cardamonul pina ce zaharul se topeste iar perele incep sa se caramelizeze dupa care se lasa la racit .
Aluatul - se separa ouale , albusul se bate spuma aproape bezea impreuna cu 3 linguri de zahar si sarea . Separat galbenusul se freaca cu 3 linguri de zahar , 6 linguri de ulei si 2 linguri de iaurt  dupa care se amesteca cu albusul , faina , zaharul bourbon si praful de copt stins cu 2-3 picaturi de suc de lamiie.
Peste perele caramelizate se aseaza aluatul uniform si se introduce tava la cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade pentru aproximativ 30 minute. Cind tarta este coapta se scoate din cuptor si imediat se intoarce pe un platou cu perele in sus .( sa se foloseasca 2 prosoape de bucatarie arsura este la un pas ).
Ideal aceasta tarta se seveste cu frisca si o cupa de inghetata de vanilie .

POFTA BUNA !

TIPS
Ca o variatie pe aceasi tema la acesta reteta merg inlocuite perele cu mere dar pentru aromatizare se foloseste in loc de cardamon anasonul stelat sau scortisoara .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu