Follow by Email

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

COASTA DE VITA

Sa nu evitam coasta de vita , una din cele mai savuroase "bucatele "!
Metoda cea mai gustoasa de gatit , in opinia mea, este slow coocking !
Bucata cit mai mare de coasta cu tot cu fleica se baituieste  in amestecul generos facut din:
  - 1 cana vin rosu demisec
  - 1 ceasca dark soia
  - 5 linguri generoase zahar brun
  - 1/2 lingura sos chilli
  - 1/2 lingura coriandru boabe , 1/2 piper boabe , 1 buc anason stelat zdrobite nu foarte fin in mojar
  - 1 buc lime stors
 Se maseaza ferm dar tandru bucata de coasta cu baitul de mai sus, se lasa in rasfat la odihnit in frigider pret de 2ore si 17 minute dupa care se aseaza int-o tava de cuptor si se acopera cu alufolie .
Se coace in cuptor la o temp de 120 grade timp de 6-7 ore dupa care se dezoseaza si se pune intr-o tava mai adinca impreuna cu nectarul format din :
     - 1 ceasca de cogniac
     - 1 cana cu vin rosu demisec
     - 1 ceasca dark soia
     - 3 linguri zahar brun
Dupa reimbalsamarea bucatilor de coasta dezosata se mai da tava acoperita cu folie pret de 45 minute la cuptor la o temp de 160 grade.
POFTA MARE
 

TIPS Eu am folosit aceasta reteta pentru realizarea unui faimos sandwich in vara asta la un restaurant street food din centrul Brasovului .Bucatele de vita alaturate de o salata de varza si un sos de rosii confiate introduse intr-o pufosenie de chifla !


















;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu