Ingredtiente
-albus ou 4 buc
-frisca lichida neindulcita 400 ml
-zahar pudra 400 gr
-ghimbir praf aprox 10 gr ( dupa gust )
Mod de preparare
Albusul se bate spuma cu zaharul pudra pina ajunge de consistenta bezelei. Pentru a ajunge la consistenta bezelei albusul se bate cu mixerul ( in cazul in care ne lipseste planetarul , mixerul profesional ) intr-un bol de alama (ideal , daca nu este bun si unul de inox ) deasupra unei oale cu apa fierbinte dar nu deasupra focului. Zaharul se incorporeaza treptat dar se incepe numai dupa ce se formeze o spuma cit de cit consistenta ! Frisca se bate bine pina ce se poate intoarce vasul in care a fost batuta. Cind toate acetea s-au realizat se amesteca impreuna cu praful de ghimbir ,acesta se pune treptat si se gusta la fiecare adaugire pentru a stabili nivelul de ghimbir din parfait . Gustul intepator va disparea dupa congelare care dureaza minm 5 ore la un congelator foarte bun. De preferat ca forma pentru congelare este cea de cozonac tapetata cu folie alimentara , acest lucru permitind taiera parfaitului dupa congelare .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu