vineri, 20 ianuarie 2012

PUI CU ANANAS

Ingrediente :
-piept de pui dezosat si depielitat 180 gr
-ananas conserva 100 gr
-sos Dark Soia 50 ml
-ceapa 25 gr
-usturoi 2 catei
-rosii in bulion bucati 60 gr
-miere 1/2 lingurita
-amidon 40 gr
-chili 1/2 buc fara seminte si nervuri
-zeama de la 1/2 buc lime
-sare 3 gr
-ulei masline 7 ml


Mod de preparare :

Pieptul de pui se taie julien 2-3 cm latime 6-7 cm lungime , se marineaza cu sosul de soia si se lasa la frigider macar 15 minute dupa care se tapeteaza cu amidonul . Intr-o tigaie adinca ( wok ) se incinge uleiul si se prajesc la foc mediu bucatile de piept de pui pina cind acestea incep sa capete o culoare vag maronie . Se adauga restul ingredientelor plus 60- 70 ml de suc de la conserva de ananas si se mai lasa sa fiarba pina ce acesta scade si astfel se formeaza un sos consistent  . Ideal de servit alaturi de un orez salbatic simplu.

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu