marți, 17 ianuarie 2012

SALATA CU ANTRICOT DE VITA

Ingrediente :
-antricot vita dezosat 220 gr
-unt 20 gr
-mustar dulce 20 gr
-vin rosu dulce 35 ml
-ulei masline 45 ml ml
-mix salata verde (rugola , rosie , chinezeasca , iceberg etc ) cca 100 gr
-3-4 felii piine bagheta
-usturoi 1 catel
-muguri pin prajiti 8 gr
-portocala 1/2
-busuioc 2 frunzulite
-sare 12 gr
-piper 6 gr
-zahar 5 gr
-otet balsamic 2 linguri

 Mod de preparare :

Antricotul de vita se condimenteaza si se maseaza bine cu mustarul . Se incinge o tigaie cu unt la foc mediu si se prajeste antricotul cite 3 minute pe fiecare parte dupa care se pune intr-o tava de cuptor impreuna cu sosul in care s-a prajit  , vinul si 20 ml ulei masline . Se intoduce tava in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 45 minute.Cind antricotul este gata se lasa la racit si apoi se taie in felii foarte subtiri. Separat se pun feliile de bagheta intr-o tava de cuptor si se ung cu usturoi , 5 ml ulei masline si se rup deasupra frunzele de busuioc . Se intoduce tava in cuptor la temp de 170 grade timp de 3-4 minute pina ce acestea prind o culoare aurie. Salata se spala si se scurge bine.Intr-un bol se va pregati dressingul astfel : otetul balsamic se amesteca cu zaharul , 6 gr de sare si 20 ml de ulei de masline.

Montarea preparatului :

Intr-o farfurie de fel principal se aseaza feliile de bagheta coapte , peste ele mixul de salata , mugurii de pin , feliile de portocala depielitate si se asezoneaza cu dressingul pregatit.Peste toate acestea se vor aseza feliile de antricot de vita .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu