Ingrediente
-piept rata mic dezosat , mic ( cel din Ungaria ) 210 gr
-miere 7 ml
-susan seminte 20 gr
-sare 5 gr
- piper 4 gr
-o crenguta mica de cimbru verde
-vin roze 20 ml
Mod de preparare
Pieptul de rata se cresteaza in mod hasurat doar pe partea cu piele la adincimea necesara patruderii pina la carne . Se condimenteaza si se stopeste cu vinul , se lasa la odihnit in frigider 15 minute.Dupa aceea se prajeste pe plita sau intr-o tigaie buna fara ulei la foc mic , incepind cu partea cu piele ( pentru a elibera grasimea de sub aceasta ) pina capata o culoare aurie aprinsa pe ambele parti si apoi i se adauga mierea si susanul distibuite pe toata suprafata si se introduce la cuptorul preincins la 168 grade ( de preferinta cuptor cu convectie ) timp de 7-8 minute. Se felieaza in bucati de 0.5 cm grosime si se monteaza evantai alaturi de diferite legume , preferata mea fiind varza rosie prajita cu susan.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu