Follow by Email

vineri, 4 octombrie 2013

Gem de prune , o ( sau doua ) reteta ( e ) spuse altfel !


De ce am ales sa public o reteta de gem de prune ?
Simplu - Cred ca s-a cam uitat de gemul traditional de prune in fata vestitului si eubioticului magiun de prune !
Diferentele dintre cele doua sunt  :
 1 La magiun nu conteaza ce prune pui, la tocat sint bune oricare si cele mici de tuica
   La gem punem doar prunele mari , lunguiete si foarte dulci .
 2 La magiun se face terciul si se strecoara simburii .
    La gem se dezoseaza pruna cu pruna .
 3 La magiun cantitatea de zahar este foarte mare pentru a lega continutul si al face stabil .
    La gem doar 200 gr zahar la 1 kg de prune.
4 Procesul de fierbere este indelungat la magiun ceea ce duce la pierderea gustului si parfumului minunatelor prune .
  La gem procesul de fierbere este de mai scurta durata si astfel toate aromele si chiar pulpa prunelor ramine aproape intacta , asfel te poti bucura oricind de gustul lor.
Va doresc pofta buna  !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu