luni, 16 ianuarie 2012

CREVETI IN SOS PROVENCAL

Ingrediente
-creveti Black Tiger 4-5 buc decorticati
-usturoi 3 catei
-ardei gras rosu 40 gr
-rosii cherry 4 buc
-ceapa rosie 40 gr
-smintina dulce 30 gr
-vin roze demisec 30 ml
-suc rosii 20 ml
-patrunjel verde tocat fin 20 gr
-sare 6 gr
-piper 4 gr
-busuioc 3-4 frunzulite
-ulei masline 15 ml


Mod de preparare :

Ceapa si ardeiul se toaca fin in cubulete , rosiile se taie in doua . Se incinge o tigaie cu uleiul de masline si se prajesc cateii de usturoi zdrobiti cu coada cutitului iar in momentul cind acestia devin rumenii se arunca dupa care se calesc ceapa si ardeiul gras . Cind acestea s-au inmuiat se pun crevetii si timp de 2-3 minute se amesteca continu dupa care se pun rosiile si se mai lasa 2 minute si se stinge cu vinul si sucul de rosii. I mediat se condimenteaza impreuna cu patrunjelul tocat dupa care se pune smintina dulce si se reduce focul la minim lasinduse cam 2 minute pe foc . Inainte de a oprii focul se pun deasupra frunzulitele de busuioc rupte cu mina nu taiate cu cutitul .Ideal de servit cu orez simplu sau legume sote .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu