marți, 3 ianuarie 2012

VIS DE VARA desert

Ingrediente
-ricotta 50 gr
-mascarpone 50 gr
-piersici  ( de preferat nectarine ,sint mai tari ! )2 buc
-zahar 150 gr
-baton vanilie 1 buc

Mod de preparare :

Piersicile se taie in doua si se scot simburii. Intr-o craticiora se topeste zaharul cu 250 ml apa si se pune la fiert , dupa 5 minute de fierbere se adauga piersicile si se fieb pina ce incep sa se inmoaie dupa care se scot la scurs si racit .(aprox 8 min ).Siropul mai trebuie lasat la fiert pina devine viscos si apoi lasat sa se raceasca foarte bine. Cele doua feluri de brinza se vor amesteca bine cu miezul batonului de vanilie si apoi se va omogeniza cu pulpa de la 3 jumatati de piersica.Compozitia astfel obtinuta se va aseza intr-o cupa  mare de Martini peste care se va pune ultima jumatate de piersica si siropul racit. Inainte de a fi servit este bine ca produsul sa stea 1 ora in frigider .

POFTA BUNA !

REVIN !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu