duminică, 8 ianuarie 2012

FANTEZIE DE LEGUME LA GRATAR

Ingrediente :
-sfecla rosie mica (cca 3 cm diametru ) -2 bucati
-morcovi tineri ! (acei morcovi de la rarit ) - 4 buc
-cartofi noi 2 buc
-portocala 1 buc
-miere 10 gr
-ulei masline 10 ml
-sare 8 gr
-chili 1/2 fara seminte
-vin alb demisec 10 ml
-usturoi 2 catei
-cimbru proaspat 1 crenguta


Mod de preparare :
Se stoarce zeama de la portocala si se amesteca cu uleiul , cimbrul , vinul , mierea , sarea , chlii  si usturoiul tocat fin. Legumele se spala foarte bine fara a curata coaja , sfecla si cartoful se vor taia in rondele de 1 cm grosime , morcovii daca au aceasta circumferinta vor ramine asa daca nu se vor taia pe lung sa ajunga de aceasta dimensiune. Intr-o punga ( cutie ) care se poate inchide ermetic se vor pune laolalta legumele si sosul amestecinduse bine dupa care se vor lasa la frigider timp de 3-4 ore. Dupa aceasta marinare legumele pot fi facute la gratar ( cel mai bine la cel de lemne )sau intr-o tigaie de teflon fara ulei.

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu