Follow by Email

miercuri, 18 ianuarie 2012

SOSURI

SOS FINLANDEZ PENTRU PESTE ( ideal somon la gratar )

Ingrediente:
-suc sfecla marinata ( din conserva ) 100 ml
-vodca 25 ml
-lamiie 1/2 buc
-smintina dulce 30 ml
-zahar 7 gr
- sare 4 gr

Mod de preparare :

Intr-o craticiora se pun la fiert sucul de sfecla , zeama de la lamiie , zaharul  si sarea . Dupa ce a clocotit 5 minute se pune vodca si se mai lasa sa fiarba 2 minute si apoi se pune smintina dulce si se mai fierbe pina devine consistent.
Se serveste cald nu fierbinte !


CHUTNEY DE CEAPA SI PORTOCALA ( pentru terine si brinzeturi fine )

Ingrediente :
-ceapa rosie 2 buc
-portocala 1/2 buc
-zahar brun10 gr
-sare 4 gr
-chili 1/2 buc
-ulei masline 4 ml
-suc portocale 50 ml

Mod de preparare :

Ceapa se taie rondele nu exagerat de fine iar portocala felii fara pielita. Intr-o craticiora de inox se incinge uleiul de masline si se pune la calit ceapa , cind aceasta s-a inmuiat se adauga retsul de ingrediente si se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba pina se evapora toate sucurile .
Se serveste rece !

SOS DE MERE PENTRU STEAK-uri

Ingrediente :
-mere 2 buc
-unt 20 gr
-zahar  5 gr
-smintina dulce 30 gr
-sare 4 gr
-piper alb 3 gr
-supa strecurata 50 ml

Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si se degermineaza . Intr-o craticiora de inox se incinge untul si se calesc timp de 3-4 minute merele taiate felii dupa care se adauga zaharul , sarea , piperul si supa . Cind supa a scazut se adauga smintina si se mai lasa sa fiarba pina ce incepe sa se ingroase . Se mixeaza bine si se serveste cald !

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu