Follow by Email

joi, 12 ianuarie 2012

PLATOU DELICATESE MARINE IN STIL ASIATIC

Ingrediente :
-file dorada 150 gr
-file red snaper 150 gr
-creveti black tiger decorticati 5-6 bucati
-carne scoici ( midii sau saint jacques ) 300 gr
-morcovi tineri 200 gr
-praz 150 gr
-dovlecei 150 gr
-vinata 150 gr
-sparanghel 5-6 bucati
-sos dark soia 150 ml
-miere 25 gr
-sos de peste 15 ml
-ulei susan 5 ml
-ulei masline 25 ml
-sare 30 gr
-chili fara seminte si nervuri
-ghimbir proaspat 25 gr
-usturoi 3-4 catei
-sofran 3 gr
-lime 1 buc

Mod de preparare :
Acest preparat este pentru 4-6 persoane si se face in doua etape distincte dupa cum urmeaza :
CARNEA -  fileurile de peste se vor taia julien de grosimea si lungimea crevetilor iar acestea impreuna cu scoicile se vor marina timp de 30 minute intr-un sos format din dark soia , lime ,15 gr sare , sos de peste , ulei de susan , 10 ml ulei masline , chili , ghimbirul ras fin  si 1-2 catei de usturoi tocati fin. Dupa marinare pestele , crevetii si scoicile se vor impacheta in folie de aluminiu in asa fel incit sa nu iasa aburii cind ii vom pune la cuptor .( sfatul meu este ca impachetarea sa se faca dupa modelul plicului )
LEGUMELE se vor spala foarte bine si se vor scurge complet de apa.In functie de grosimea morcovilor se vor taia , daca sint mai grosi ca sparanghelul se vor taia sa ajunga la dimensiunea acestora . Prazul  , dovlecelul si vinata se vor taia dupa aceleasi dimensiuni , sparanghelul se curata la capatul dinspre radacina.Dupa taierea legumelor acestea se vor pune intr-un vas si se vor amesteca cu 15 ml ulei masline , sofran si restul de sare ( de preferat sare de mare ). Legumele se vor impacheta la fel ca si fructele de mare in folie de aluminiu.
Pachetele se aseaza intr-o tava de cuptor care se introduce in cuptorul preincalzit la temperatura de 190 grade timp de 20 minute.
Ca si sos se poate folsi marinada in care a stat carnea care mai poate fi imbunataita asfel : se caramelizeaza 30 gr zahar intr-o craticioara la foc mediu peste care se toarna marinada si se lasa la fiert pina ce caramelul se topeste complet. Sosul se serveste caldutz .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu