Follow by Email

luni, 9 ianuarie 2012

PUI SHANGHAY ( ala adevarat )

Ingrediente
-piept pui 180 gr ( dezosat despielitat )
-praz 40 gr
-ardei gras rosu si verde cite 20 gr
-dovlecel 25 gr
-vinata 20 gr
-ananas 25 gr ( merge si din compot )
-sos dark soia 7ml
-chili 1/2 fara seminte si nervuri
-sare 7 gr
-muguri de bambus 15 gr ( se gasesc la borcan in hipermarket-uri )
-ulei vegetal 10 ml
-supa de legume 50 ml

Mod de preparara :

Pieptul de pui se taie julien aprox 1.5 cm latime si 4-5 cm lungime iar legumele toate inclusiv chliul in felii julien de 1 cm grosime. Se incinge un wok cu uleiul vegetal si se caleste puiul cu prazul pina isi schimba culoarea dupa care se adauga celelalte legume , daca acestea nu si-au lasat destul suc se adauga supa de legume pentru a se cali nu praji ! Cind acestea au inceputsa se inmoaie se adauga ananasul , mugurii de bambus si dark soia si se mai fierbe 1-2 minute pina sosul devine legat ( dupa unii autori sosul se mai poate ingrosa cu amidon dar eu il evit cit de mult se poate ) .
Se serveste alaturi de orez simplu fiert .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu