duminică, 22 ianuarie 2012

SCOICI SAINT JACQUES

Ingrediente :
-scoici st. jacques 4-5 buc
-telina curatata 80 gr
-conopida curatata 80 gr
-unt 30 gr
-sare de mare 5 gr
-parmezan ras 30 gr
-smintina dulce 40 ml
-piper alb 3 gr
-lime 1/2



Mod de preparare :

Telina si conopida se pun intr-o oala la fiert impreuna cu 3 gr de sare , iar cind acestea sint fierte bine se paseaza ca un pireu impreuna cu 10 ml smintina , 10 gr unt si piperul alb.
Scoicile bine scurse de apa se vor praji intr-o tigaie incinsa cu 10 gr unt si 2 gr sare cite 2-3 minute pe fiecare parte pina prind o crusta auriu-maronie .
Intr-o craticioara se incing 10 gr de unt impreuna cu 30 ml smintina si parmezanul apoi se lasa sa dea intr-un clocot astfel formindu-se un sos .
Montarea preparatului : -intr-o farfurie de fel principal se formeaza din pireul de legume 4-5 galusti de dimensiunea scoicilor cu ajutorul unei forme inelare din inox sau chiar cu 2 linguri peste care se vor aseza scoicile stropite cu zeama de lime. In jurul acestora se va pune sosul de parmezan cu ajutorul unei linguri.
Se poate decora cu un sfert de lime si frunzulite de menta .

POFTA BUNA !

Tips 
Scoicile sint mai bune daca inainte de a le praji sint trintite de blatul de lucru !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu