vineri, 6 ianuarie 2012

SOTE SCOICI CORSICA

Ingrediente
-carne scoici 200 gr ( scoici midii fara cochilie )
-rosii cherry 4 buc
-ulei masline 6 ml
-ceapa 20 gr tocata fin
-usturoi 2 catei
-cogniac 7 ml
-vin alb demisec 12 ml
-suc rosii 35 ml
-busuioc 3 frunzulite ( SE RUPE NU SE TAIE! )
-zahar 5 gr
-sare 6gr
-piper macinat 5 gr
-patrunjel verde tocat pt. decor


Mod de preparare :
Se incinge uleiul intr-o tigaie impreuna cu usturoiul usor strivit, cind acesta a prins culoarea maronie se arunca iar in tigaia cu uleiul aromat se vor cali ceapa si rosile cherry taiate in 2 . Cind ceapa a inceput sa fie sticloasa se adauga scoicile si se calesc la foc mediu timp de 3 minute dupa care se flambaza cu cogniacul si se stinge cu vinul.Cind sosul incepe sa se reduca se vor adauga si restul ingredientelor lasind compozitia sa fiarba 3-4 minute. Se serveste cu toast integral prajit .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu