Follow by Email

marți, 27 decembrie 2011

Tartar de ton rosu cu mango

 Dupa sarbatori porcoase iata o alternativa
Tartar ton rosu cu mango si avocado

Ingrediente : ton rosu foarte proaspat file de pe spste nu burta aprox 150 gr
                   mango depielitat  85 gr
                   avocado 45 gr
                   sos dark soia  70 ml
                   lime 1 buc
                   ulei susan 3 ml
                   sare 5 gr
                   piper rosu macint 4 gr
                   zahar brun 7 gr
                   coriandru verde 70 gr proaspat


Mod de preperare  1 Tonul si mango se taie  (nu tocat )in cubulete mici cu latura de 2-3 mm
                              2  Soul de soia se incalzeste cu zaharul brun pina ce acesta se topeste si apoi se raceste , dupa care se amesteca cu zeama de la 1/2 lime sarea , piperul , uleiul si coriandrul tocat foarte fin
                              3 Avocado se taie felite subtiri cam de 1 cm 2 si grosime 2 mm se stropeste cu zeama lime si un pic de zahar ( aprox 3-4 gr).
                              4 Tocatura de ton s mango se amesteca cu sosul obtinut la punctul 2 si se lasa la odihnit in frigider 10 min dupa care se monteaza intr-un inel cam pina la treisferturi , ultimul sfert va fi complectat cu avocado preparat de la punctul 3.

                              5 Se seveste cu crostini simpli


                POFTA BUNA  ,revin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu