Dupa sarbatori porcoase iata o alternativa
Tartar ton rosu cu mango si avocado
Ingrediente : ton rosu foarte proaspat file de pe spste nu burta aprox 150 gr
mango depielitat 85 gr
avocado 45 gr
sos dark soia 70 ml
lime 1 buc
ulei susan 3 ml
sare 5 gr
piper rosu macint 4 gr
zahar brun 7 gr
coriandru verde 70 gr proaspat
Mod de preperare 1 Tonul si mango se taie (nu tocat )in cubulete mici cu latura de 2-3 mm
2 Soul de soia se incalzeste cu zaharul brun pina ce acesta se topeste si apoi se raceste , dupa care se amesteca cu zeama de la 1/2 lime sarea , piperul , uleiul si coriandrul tocat foarte fin
3 Avocado se taie felite subtiri cam de 1 cm 2 si grosime 2 mm se stropeste cu zeama lime si un pic de zahar ( aprox 3-4 gr).
4 Tocatura de ton s mango se amesteca cu sosul obtinut la punctul 2 si se lasa la odihnit in frigider 10 min dupa care se monteaza intr-un inel cam pina la treisferturi , ultimul sfert va fi complectat cu avocado preparat de la punctul 3.
5 Se seveste cu crostini simpli
POFTA BUNA ,revin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu