Follow by Email

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

PULPA DE MIEL CU ROZMARIN

Ingrediente :
-pulpa miel dezosata si degresata ( se gaseste la Selgros n. zeelanda ) 1 kg
-mustar dijon 35 gr
-unt 100 gr
-rozmarin 4-5 fire proaspete
-vin alb demisec 150 ml
-sare 7 gr
-piper 5 gr

Mod de preparare :
Carnea de miel se despica longitudinal astfel incit sa se obtima o bucata intreaga si cit mai plata dupa care se bate usor cu ciocanul de snitele , se condimenteaza cu sarea , piperul si mustarul masinduse bine pe ambele parti.Carnea se ruleaza strins cu firele intregi de rozmarin la mijloc si se leaga cu o sfoara groasa de cinepa precum vechile colete de posta ( impletitura strinsa atit pe lungime cit si pe latime ). Intr-o tigaie incingem untul la foc mediu si prajim rulada pe toate partile pina isi schimba culoarea intr-un galben-maroniu si apoi transferam totul ( inclusiv untul in care s-a prajit ) intr-o tava de cuptor unde se adauga si vinul . Tava se da la cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade timp de 50 minute . ( daca nu gatiti la cuptor cu convectie este de preferat ca primele 20 minute tava sa fie acoperita cu o folie de aluminiu ).
Se serveste calda alaturi de legume sote sau cartofi copti .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu