vineri, 13 ianuarie 2012

COTLELTE DE MIEL IN SOS JACK DANIELS

Ingrediente :
-cotlete miel ( de preferat Noua Zeelanda -nu put si sint fragede ) 4 -5 buc 220 gr
-cartofi mici 3 -4 buc
-unt 35 gr
-crengute rozmarin 2 buc
-lime 1/2 buc
-sare 7 gr
-piper chayenne macinat 4 gr
-whiskey J . Daniels 30 ml

Mod de preparare :

Cotletele se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lime dupa care se lasa la odihnit in frigider timp de 20 minute . Intre timp se spala cartofii si se pun intregi cu coaja la fiert pina ce se pot patrunde cu un cutit dar nu se fieb complet . Intr-o tava ( vas ) pentru cuptor se pun cotletele  , cartofii taiati in patru , untul peste toate acestea  , un praf de sare peste cartofi si crengutele de rozmarin. Se intoduce tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 190 grade timp de 9- 11 minute pina ce cotletele capata o culoare auriu- maronie.Imediat ce se scoate tava din cuptor se stropesc cotletele cu intreaga cantitate de whiskey si se lasa deoparte cel putin 4 minute inainte de a le pune in farfurie .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu