Follow by Email

luni, 18 iunie 2012

Farfale primavera

Ingrediente:

-120 gr farfale
-50 gr sparanghel (1-2 buc )
-50 gr mazare proaspata cu tot cu teci
-30 gr ceapa verde (1-2 fire )
-15 gr usturoi verde (1 fir )
-10 ml ulei masline
- 40 gr smintina dulce
-3 gr sare
-1 gr piper
-1 frunza busuioc
-40 gr pancetta
-20 gr parmezan ras
-1 galbenus de ou


MOD DE PREPARARE

Pastele se pun la fiert intr-un litru de apa cu un virf de cutit de sare si un strop de ulei . Se fierb aldente aprox 6 minute !
Mazarea se desface din teci si impreuna se soteaza cu celelalte legume taiate cubulete de 1 cm intr-o tigaie cu uleiul de masline. Pentru a evita rumenirea legumelor se poate adauga citeva linguri din apa in care fierb pastele.
Separat intr-un bol se amesteca galbenusul , smintina si parmezanul pina se omogenizeaza compozitia foarte bine .
Cind legumele s-au sotat si pastele sint fierte si scurse se amesteca ( de asemenea si in acest timp se pot adauga 2-3 linguri din apa in care s-au fiert pastele ) impreuna cu amestecul de smintina si busuiocul maruntit (rupt nu taiat ) . A se evita expunerea preparatului prea mult la foc pentru evitarea coagularii ( brinzirii )
Se poate decora cu frunze de busuioc si rosii cherry.

POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu