sâmbătă, 7 ianuarie 2012

TORT FRUCTUL PASIUNII

Ingrdiente :
-biscuiti digestivi dulci 300 gr
-unt minim 80% grasime 250 gr sau 2 pachete
-lapte 500 ml
-amidon aprox 100 gr
-zahar 225 gr
-pireu concentrat de fresh ( tip Monet ) fructul pasiunii 250 ml
-gelatina alimentara 1 plic
-frunze proaspete de menta pentru decor sau chiar feliute din fructul pasiunii


Mod de preparare :
BLATUL - biscuitii se maruntesc pina ajung granule de maximum 0.5 cm peste care se toarna cit mai uniform 1 pachet de unt topit dupa care se ajeaza tasat intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Se introduce pentr 4 min in cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade dupa care se raceste si se tine la congelator timp de 15 minute.
CREMA- laptele si zaharul se pun intr-o craticiora la foc mediu si pe masura ce se apropie de fierbere se ingroasa cu amidonul ( nu este obligatoriu sa se foloseasca intreaga cantitate de amidon  , cu cit mai putin cu atit mai bine ) pina ce devine o crema viscosa care se stringe in jurul telului cu care s-a amestecat. Se ia de pe foc si se amesteca cu un pachet de unt , de preferabil cu un mixer.Pina cind acesta se raceste se inmoaie gelatina cu 80 ml apa timp de 10 minute si apoi impreuna cu pireul de fructe se amesteca cu crema fiarta si racita.Se toarna toata compozitia in forma de tort peste blatul anterior obtinut si se tine la frigider minim 1 ora.
DECOR -cel mai elegant mi se pare cu frunzulite de menta si fructul pasiunii dar se poate acoperi si cu ciocolata sau frisca sau chiar cu ciocolata alba si neagra fulgi obtinuti prin razuire  .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu