Ingrediente :
- file somon cu piele 200 gr
- cartofi curatati 150 gr
- ceapa verde 2-3 fire
- usturoi 2 catei
- patrunjel verde tocat 20 gr
- ciuperci champignon 3 buc medii
-sare mare 5 gr
- piper 3 gr
- unt 10 gr
- ulei masline 8 ml
- smintina dulce 10 ml
Mod de preparare :
Cartofii se vor taia cuburi si se pun la fiert pentru pireu cu 2 gr sare .Cind acestia sint fierti se mixeaza cu smintina dulce si untul astfel forminduse pireul .
Somonul se cresteaza pe partea cu piele in taieturi longitudinale la distanta de 1 cm si de aceeasi adincime si se sareaza cu restul cantitatii de sare .( INAINTE DE ACESTE OPERATII ASIGURATI-VA CA PESTELE ESTE USCAT , SE POATE STERGE CU UN PROSOP DE BUCATARIE )
Intr-o tigaie se incing 5 ml ulei foarte bine (pina cind aproape scoate fum ) si se pune fileul de somon cu parte cu piele in jos si se preseaza usor cu o spatula pe intreaga suprafata pentru a ramane pestele intins uniform , acesta avind o tendinta de a se incovoia la prajit . Cind aproximativ treisferturi din grosimea pestelui si-a schimbat culoarea ( de jos in sus ) se intorce pe partea cealalta si se mai lasa la prajit timp de 2-3 minute .
Intr-o alta tigaie incingeti 3 ml de ulei de masline si caliti ceapa verde si ciupercile taiate toate la dimensiuni egale de 1-2 cm . Cind acestea s-au inmuiat adaugati piperul , pireul si patrunjelul verde si amestecati-le la foc mic pina devin toate un amestec fierbinte .
Montarea preparatului in farfurie :
Intr-o farfurie de fel principal asezati in mijloc pireul intr-o forma eagala cu pestele iar peste asezati somonul cu partea cu piele in sus . Deasupra puteti orna cu 2-3 crengute mici de patrunjel verde .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu