CUM PREGATIM CARACATITA ?
Despre gustul caracatitei exisata 2 mituri :
- este tare
- are gust nisipos
Da este adevarat daca este prost gatita !
In primul rind cind achizitionam caracatita trebuie sa fie proaspata adica sa nu aibe un miros neplacu , culoare sterasa sau virfurile tentaculelor sa nu fie uscate. Pentru a nu fi foarte tare si eliminarea gustului de nisip inainte de orice o vom masa bine dupa care o trintim de citeva ori de masa . Indiferent de reteta aleasa caracatita se fierbe in : - 1 l apa
- 200 ml vin alb demisec
- sucul a unei lamii ( lime ideal )
-10 gr sare
- 4 gr piper boabe
- 4-5 foi de dafin
- 1 ceapa
Daca dorim sa o facem la gratar sau la cuptor se lasa la fiert 30 min la foc mediu si inainte de gatire se sareaza si se stropeste cu suc de lamiie si ulei de masline.
Daca dorim sa facem salate sau carpacio se fierbe 45 minute !
SALATA CU CARACATITA
Ingrediente :
- rosii 2 buc medii
- castraveti 100 gr
- caracatita fiarta 100 gr
-ceapa verde 2 fire
- susan prajit 6-7 gr
- ulei masline 4 ml
- patrunjel verde tocat 4 gr
- suc de la 1/2 lime
- zahar 3 gr
- sare 3 gr
- usturoi 1 catel
- mustar dijon 1 lingurita
Mod de preparare :
Rosiile se pun pentru 30 secunde in apa clocotita se scot si se curata de coaja si seminte astfel sa ramina doar pulpa . ( rosii concase ) Castravetii se curata de coaja si se indeparteaza partea din mijloc cu seminte.
Pulpa de rosii , castravetii .ceapa si caracatita se vor taia in cuburi egale de aproximativ 1.5 cm si se amesteca cu semintele de susan .
Dresingul : Intr-un bol se amesteca mustarul cu usturoiul ras , sarea , zaharul, patrunjelul , sucul de lamiie ( se adauga in aceasta ordine ) iar la sfirsit se va incorpora si uleiul amestecinduse cu un tel mic sau o furculita dupa care se amesteca cu restul salatei .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu