luni, 30 ianuarie 2012

COASTE DE PORC LA GRATAR

Ingrediente :

-coaste porc ( scaricica nu cu prea multa carne si grasime ) 600 gr
-cimbru 10 gr
-vin roze 50 ml
-dark soia20 ml
-o lingurita zeama de lamiie
-o lingurita miere
-ulei masline 30 ml
-ceapa 40 gr ( 1/2 bucata )
-sare 7 gr
-piper 4 gr
-mustar 20 gr
-usturoi 4 catei

Mod de preparare :
Coastele se maseaza cu mustar pe toate partile . Ceapa si usuturoiul se vor taia pestisori si se pun intrun bol impreuna cu restul ingredientelor amestecinduse foarte bine dupa care se rastoarna intr-o punga impreuna cu coastele si se leaga punga la gura . Se lasa punga in frigider minim 3 ore inainte de a face gratarul.Coastele se vor praji la gratar la foc mediu stropind din cind in cind cu marinata din punga . Cind carnea incepe sa se stringa la capatul coastelor si au o culoare bruna acestea sint gata de servit . Garantat gratarul ideal !

POFTA BUNA !

Tips - cu cit stau mai mult coastele in punga ( ideal 24 ore ) cu atit sint mai bune
       - de evitat coastele cu osul gros - animal batrin- sau cu prea multa grasime - se vor arde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu