marți, 24 ianuarie 2012

PORCUL SI CURCANUL IN DUET

Ingrediente :
-100 gr muschiulet de porc transat longitudinal
-100 gr piept de curcan transat longitudinal
-40 gr bacon feliat fin ( ideal pancetta )
-sare 4 gr
-piper 3 gr
-cimbru 4 gr
-ulei masline 5 ml

Mod de preparare :

Carnea transata din cite o bucata se condimenteaza si se maseaza impreuna cu uleiul si cimbrul.Se desfasoara folie de plastic pe suprafata dubla fata de lungimea carnii si se tapeteaza pe miloc de jos pina sus cu feliutele subtiri de bacon ( pancetta ). Peste acestea se aseaza bucatile de carne una linga alta cit mai strins posibil. Se ruleaza cit mai strins avind grija sa nu fie prinsa folia in rulada de carne ( principiul de rulare este ca la sushi ).
Dupa ce ruloul este gata se infasora cit mai ermetic int-o folie de aluminiu si se pune intr-o tava cu putina apa pe care o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute . Dupa ce scoatem duetul din cuptor scoatem cit mai repede folia pentru a evita sa se inmoaie . Se poate servii atit cald cit si rece .


POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu