Ingrediente :
-muschi de vita transat buturuga ( gros 6-7 cm ) 220 gr
-unt gras min 80% 40 gr
-sos brun 100 ml
-mustar dijon 10 gr
-cogniac 7 ml
-piper rosu boabe 6 gr
-smintina dulce 15 ml
-creveti fiert decorticati 40 gr
-vin roze demisec 7 ml
Mod de preparare :
Intr-o tigaie incinsa se pune untul si muschiul de vita prajindu-se la foc mic 3 min pe o parte si 3 pe cealalta , se arunca boabele de pipiper in tigaie si mustarul pe carne , cind boabele incep sa crape se flambeaza cogniacul si se stinge cu vin. Se adauga crevetii si sosul brun , cind totul incepe sa se reduca se adauga smintina si se mai gateste pina ce sosul devine legat si uniform.
Sfat : In functie de preferinta ( singe , mediu , bine facut , mediu in singe etc ) mariti / scadeti timpul initial de prajire in unt , 3 min mediu in singe.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu