INGREDIENTE :
-ficatei pui 350 gr
-unt 70 gr
-cimbru 10 gr
-cogniac 10 ml
-vin dulce alb 25 ml
-sare 7 gr
-piper 5 gr
-ceapa rosie 1 buc medie
- ulei masline 7 ml
MOD DE PREPARARE
Ficatei se pun intr-o tigaie impreuna cu 30 gr unt si se calesc la foc mic sub un capac . Cind acestia si-au schimbat culoarea se pune ceapa tocata grosier , se flambeaza cogniacul si se stinge cu vin , moment in care se poate mari focul si introduce sarea , piperul si cimbrul . Se mai lasa sa sa fiarba pina ce se evapora aproape tot vinul dupa care se lasa la racit si apoi se blendeaza totul impreuna cu restul de unt si uleiul de masline pina cind devine o pasta fina .
Un antreu ideal de servit pe castravete sau felie de mar caramelizata in unt.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu