Ingrediente :
- file ton rosu (musai proaspat) 200 gr taiat gros
- rosii 150 gr (cam 2 buc marime medie)
-cus cus autentic ( nu paste) 70 gr
-dark soia 30 ml
-ghimbir 4 gr
-usturoi 1 catel
-zahar brun 15 gr
-otet orez 5 ml
-coriandru fresh 5 gr
-sos chili 2 gr
Mod de preparare :
Se pune la hidratat cus cus-ul in 150 ml apa fierbinte cu un virf de sare.
Sosul de soia se incalzeste cu 10 gr zahar brun pina ce acesta se topeste integral. Cind s-a racit se adauga usturoiul , ghimbirul si chili-ul dupa ce se amesteca toate acestea bine se pune bucata de ton la marinat pret de cca. 15 minute.
Intre timp rosile se executa concase ( se scufund in apa clocotita pret de 21 secunde si se depieliteaza dupa care se inlatura semintele ) taindu-le julien (felii aprox subtiri).Feliile de rosii se anesteca cu cus cus-ul hidratat ( ce a fost scurs de surplusul de apa)si se asezoneaza cu coriandrul, otetul si cele 5 gr de zahar ramase.
Tonul se prajeste la gratarul incins aprox 1.5 minute pe fiecare parte astfel incit aproximativ 70% din interior sa ramina crud.
Pofta buna
TIPS
In reteta ideal zaharul brun sa fie inlocuit cu zahar de palmier, melasa sau miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu