joi, 2 februarie 2012

TARTA LIME

Ingrediente :
-mascarpone 200 gr
-ricotta 200 gr
-cream cheese (philadelphia sau exquisa ) 250 gr
-zahar pudra 200 gr
- lime 4 buc
-gelatina plic pentru creme 2 buc
- biscuiti digectivi integrali dulci 400 gr
-unt 200 gr

Mod de preparare :
Coaja de la lime se rade dar doar partea verde , cea alba fiind foarte amara, dupa care limetele se storc peste razatura si se omogenizeaza cu zaharul pudra . Dupa ce zaharul ainceput sa se topeasca se mixeaza impreuna cu cele trei feluri de brinza pina devine totul o crema fina.
Biscutii se farmiteaza bine pina la stadiul de pesmet ceva mai gros si se pun intr-o forma de tort rotunda cu inel detasabil . Se topeste untul ( fara al arde ! ) si se toarna cit mai uniform peste biscuiti . Se da forma la congelator pentru 15 minute.Intre timp se topeste gelatina conform instructiunilor de pe plic si se amesteca cu crema dupa care se toarna uniform in forma scoasa de la congelator si se pune la frigider . Dupa aproximativ 1ora se indeparteaza inelul de la forma si se poate taia felii. Se poate servi linga o lingura de frisca si un toping de fructe  si chiar cu fructe natur .( capsuni , fragi , zmeura )

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu