luni, 23 ianuarie 2012

TRUFE DE CIOCOLATA

Ingrediente :

-ciocolata tip menaj de buna calitate ( grad inalt de unt de cacao ) 250 gr
-frsca lichida grasa neindulcita 150 ml
-miere 70 ml
-unt gras 70 gr
-cacao 100 gr
-fulgi de migdale 60 gr
-25 ml cogniac fin
-ulei masline 10 ml

Mod de preparare :

Ciocolata se rade int-un bol de inox . Untul se pune la topit intr-o craticiora si se amesteca cu frisca , uleiul ,cogniacul si mierea.. , cind se apropie de punctul de fierbere se toarna peste ciocolata rasa si se amesteca pina ce devine o crema fina si compacta. Se toarna totul intr-o tava si se lasa la frigider pina ce se intareste foarte bine ( aprox 1 ora ).
Dupa ce ciocolata sa intarit se vor modela bomboanele trufe cu ajutorul unei linguri incalzite cu apa clocotita si se va da forma finala cu ajutorul palmelor ( eu prefer forma unui glont lung de 3-4 cm si gros de 1.5-2 cm ) . Dupa ce formam bonbonele le asezam pe o tava tapetata cu hirtie de copt si le mai lasam 1/2 ora in frigider. Jumatate din cantitatea de bomboane o trecem prin cacao iar pe cealalta jumatate presaram fulgii de migdale si astfel se obtine un platou frumos si gustos de trufe .

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu